La Terrassa

L’ hostal la Terrassa esta a la zona de Ciutat Vella on el primer nucli important del barri fou construït al voltant de l’església romànica de Sant Pau del Camp, després de la caiguda de l’Imperi Romà.

La Terrassa està molt a prop de “la Rambla”, urbanitzada com a passeig a finals del segle XVIII.

Al Pla de la Boqueria, el 1836, s’instal·là el mercat més emblemàtic i pintoresc de Barcelona que duu el mateix nom. També se l’anomena mercat de Sant Josep.

Durant la segona meitat del segle XIX part de la burgesia es va traslladar a viure al barri.

La Terrassa està ubicada al carrer Junta de Comerç, el més ample i distingit del barri, que es convertí en els “Champs-Élysées” de Barcelona. L’exemple més significatiu de personalitats que començaren a anar a viure al barri es potser la del Comte Güell, qui encarregà un palau l’any 1885 a Antoni Gaudí.

Actualment el barri del Raval ja està rehabilitat i comença a recuperar aquell llustre que havia adquirit als seus orígens.

Es considera el segon barri amb més personalitat de Barcelona després del Barri Gòtic, i junts formen el barri de Ciutat Vella de Barcelona. Situat al bell mig del cor de la ciutat, la Terrassa ofereix un lloc ideal per allotjar-s’hi, per estar allà on l’acció es més trepidant.

historia